Un titlu care îi sfidează pe oamenii cinstiți din această țară

Cei care au candidat pentru un post mărunt la stat au tot dreptul să fie indignați citind un asemenea titlu la RFI care, în plus, îl pune într-o lumină nefavorabilă pe un judecător de la Curtea Constituțională a României, prin scoaterea din context a unor declarații ale acestuia.

Revenind la omul simplu aflat în căutarea unui serviciu, acesta știe că e nevoie să aibă cazierul curat chiar și pentru un post de paznic, darămite pentru unul de ministru!

Articolul a fost citat cu titlul tendențios și la „Revista presei” de la Agerpres, astfel încât este dificil de apreciat dacă este vorba, pe toată linia, despre rea-voință, neatenție sau gafă profesională a editorilor.

Titlul onest, în viziunea Corectura.ro, ar fi fost: „În ce condiții condamnații penal ar putea deveni membri ai guvernului”. Din această formulare, am înțelege că un condamnat penal ar putea ajunge ministru doar în cazuri excepționale, numai dacă se află în una dintre cele trei situații prezentate. Ceea ce este cu totul altceva.