Cum să scrii și să publici 

o carte de rețete

Află cum să ajungi mai ușor autor de carte de rețete și dă astfel curs pasiunii tale

Pași spre succes

A scrie și a publica o carte nu este un demers ușor. Noi îți oferim un ghid, cu o grafică prietenoasă, pentru a simplifica lucrurile cât de mult se poate.

Să scrii prima ta carte îți aduce un sentiment de bucurie și de mulțumire care este incomparabil. Imaginează-ți doar cum e să răsfoiești pentru prima dată cartea, cartea ta, tocmai ieșită din tipar.

Indrumare

Îndrumare

Ghidul îți îndrumă pașii de la prima intenție de a scrie o carte până în momentul publicării. Vei găsi răspunsul la întrebarea: „Ce să fac să devin autor de carte de rețete?”

Claritate

Ghidul îți oferă câteva coordonate care să te ghideze pentru a ști clar ce ai de făcut de la început.

Constientizare

Conștientizare

Ghidul este presărat cu câteva exerciții simple și idei revelatoare care să te ajute să conștientizezi mai ușor cum vrei să fie și să arate cartea ta.

Creează emoții

Oferă-le cititorilor tăi nu doar informații, ci și povești cu care să creezi emoții. Află cum.

Greșeli pe care nu le vei face

Pregătește-te să faci cunoștință cu greșeli foarte întâlnite în redactarea rețetelor culinare. Desigur, vei afla din ghid și care este varianta corectă. Sau uneori vei primi o propunere de înlocuire a formulărilor greșite.

Încredere

Vei afla din ghid ce nu trebuie să lipsească din cartea ta pentru a căpăta încrederea cititorilor tăi.

Incredere
Corectitudine

Corectitudine

În ghid sunt prezentate 27 de greșeli găsite în redactarea rețetelor prin cărți sau bloguri culinare. Evită-le și cresc șansele ca manuscrisul tău să fie apreciat de o editură renumită.

Decizii bune

Află care sunt avantajele și dezavantajele publicării unei cărți printr-o editură sau pe cont propriu. Și vei putea lua cea mai potrivită decizie în cazul tău. 

decizii bune
Cum sa scrii

În ghidul propus de Elena Ceciu am găsit o motivație valoroasă pentru primii pași în a scrie o carte de rețete, dar și un reper ce conține multe informații utile. E minunat să îți ții la piept prima ta carte, ca pe propriul copil!

Faima crește pas cu pas, nu-i așa?! Iar când aceasta are în spate muncă și pasiune, munca ta și pasiunea ta, nu este decât un fruct de aur pentru propria-ți conștiință.

Ruxandra David, coautor „65 de secrete despre succes”

În peisajul actual al cărții, ghidul semnat de Elena Ceciu este o lucrare deosebită, remarcabilă din toate punctele de vedere. Vă recomand cu toată căldura acest ghid pe care eu îl percep asemenea unei bijuterii de finețea filigranului, izvorâtă dintr-o infinită generozitate. Este un demers sincer, realizat în cel mai competent mod posibil, care impresionează prin rigoare și care are o calitate extraordinară, aceea de a inspira.

Cătălina Cotoman, filolog

  

 

Ce găsești în ghid

Iată mai jos cuprinsul ghidului. Cel mai consistent capitol este dedicat greșelilor des întâlnite în redactarea rețetelor. Tu nu le vei face! Desigur, nu lipsesc informații despre finanțarea cărții.

Întrebări frecvente

Ce primești dacă achiziționezi acest ghid?

Un document în format PDF, pe care îl și poți răsfoi online ca pe o carte, cu o grafică prietenoasă. Ghidul îți prezintă mai mulți pași pe care să îi parcurgi pentru a scrie și publica o carte cu rețete.

Pot să arăt ghidul altcuiva?

Categoric, nu. Ghidul este supus drepturilor de autor. Este firesc ca munca unui autor să fie respectată. Așa cum va fi și în cazul cărții tale.

  

Pentru cine este acest ghid?

Pentru toți pasionații de gătit, care creează rețete și care vor să le facă cunoscute. Ghidul este util așadar tuturor celor care scriu rețete – fie că sunt autori de carte sau bloggerilor culinari, de exemplu. În ghid sunt greșeli care trebuie evitate în redactarea rețetelor.

Cât timp pot găsi ghidul pe site?

Ghidul poate fi accesat pe perioadă limitată. Vor apărea mereu noi produse pe site.

Cum să scrii și să publici o carte de rețete

Ghidul tău în călătoria spre titlul de autor de carte

Neclarități?

Dacă ai parcurs rubrica Întrebări frecvente și încă ai neclarități, scrie-ne!