Inaugurăm azi o rubrică pe blogul Corectura.ro, „Ce să citești”, în care vă vom împărtăși povești despre cărțile, revistele, publicațiile care trec pe la noi. Veți fi astfel la curent cu noi apariții care mai de care mai interesante. Uneori, înaintea tuturor!

Este un sentiment plăcut pentru noi, corectori, redactori, să vedem cum iau naștere mici opere, sau mai mari, rezultate ale creației și inspirației prietenilor noștri (nu le spunem clienți, fiindcă rămân aproape întotdeauna amicii noștri). Este o bucurie să fim printre primii care citesc o viitoare carte și să contribuim măcar cât o picătură de apă într-un pahar la apariția volumului pe piață.

Deschid seria de recenzii și de recomandări cu o carte dragă sufletului meu, la care am lucrat o întreagă vacanță de iarnă.

Deseori, mă gândesc că nimic nu este întâmplător, că aceste cărți ajung la noi pentru că avem nevoie de ele. Privind așa lucrurile, suntem mult mai deschiși la a învăța, la a observa detalii care ne sunt direct utile.
Probabil, vă veți mira cum ajung la noi exact publicațiile care ne-ar putea interesa. Ei bine, nu intru într-o polemică legată de coincidență, de fizică cuantică sau de vibrație personală. Vă spun doar că merg pe principiul că dacă dintr-o carte rămân măcar cu o singură informație care-mi este utilă, care schimbă ceva în cursul propriei vieți, care îmi aduce inspirație sau un moment „uau!”, atunci a meritat să lucrez la ea. Și, culmea, de cele mai multe ori nu rămân doar cu un singur lucru.

visatorul

Așa s-a întâmplat cu cartea care țin mult să fie cea care deschide această rubrică. Asta, pentru că mi-a schimbat optica asupra modului cum să mă raportez la lume și la… mine; la viață; la ceea ce pot (sau cred că pot) să fac. V-o recomand cu căldură. Poate că veți avea o mulțime de revelații, așa cum am avut eu, poate că doar veți rămâne pe gânduri. Sigur însă nu veți rămâne indiferenți.

Călătoria spre interior

Călătoria interioară este o sarcină foarte dificilă, primejdioasă. Vei găsi în interiorul tău munți, oceane, deșerturi, păduri, stânci și abisuri de depășit, animale sălbatice, monștri oribili și bătălii imposibil de câștigat, precum cele mai grele și mai aventuroase expediții de pe pământ.
Descoperirea de Sine este motivul pentru a începe o asemenea călătorie, iar Stăpânirea de Sine este realizarea incredibilă, minunată, care te așteaptă la sfârșitul ei.
Tehnologia Visătorului, de Elio d’Anna