Corectura poartă un profund și îndreptățit respect corectitudinii paginii scrise. E o venerație explicabilă pentru orice persoană atașată de un domeniu. Dorința blogului nostru de a face educație intelectuală, în speță lingvistică, implică aspecte diverse. Știm că explicațiile despre contextele în care e bine să scrii cu „î”, nu cu „â” ori acelea care privesc utilizarea corectă a cratimei, a virgulei nu aprind în tine scânteia pasiunii, rar îți fură un zâmbet; nici vorba de a săruta obrazul acestui blog în fiecare dimineață. Dar îți dai seama că e necesar, util și economisești timp.
Multe generații înaintea ta au învățat, au efectuat exerciții și au dat examene, la diverse niveluri, cu subiecte gramaticale. Și, chiar dacă tu ești prieten cu logica gramaticală, poți compromite relația de amiciție din cauza grabei sau a atenției mai mari acordate conținutului, nu formei. De aceea, ai nevoie de servicii de corectură profesionistă când ești în faza finală a lucrării de licență, disertație, lucrare de doctorat, a unui referat ori a unei alte sarcini formative.
Site-urile universităților oferă informații detaliate cu privire la tehnoredactare, dar, deși Wordul pare un program ușor, nu toți știu într-adevăr să lucreze bine. Apar astfel inexplicabile spații prea mari între alineate și acestea sunt imputabile în fața profesorului coordonator și a comisiei. Presimți că setarea mărimii paginii va fi o acțiune simplă, dar nu același lucru se poate spune despre notele de subsol ori la final de text (depinde de cerința stipulată). Crezi că trebuie să scrii, în josul paginii, 1 și apoi să specifici autorul, titlul, anul apariției, editura etc., dar nu știi că acest lucru se poate face direct și cu o mărime standard a fontului din meniul programului. Mai important: nu știi în ce ordine se precizează informațiile editoriale. Un aspect, la care trebuie să fii atent, e acela al anexelor și al bibliografiei, pentru care există reguli diferite în funcție de instituția de învățământ ale cărei cursuri le frecventezi. Efortul de a stabili un cuprins este inutil, deoarece paginile se modifică prin trecerea de pe un calculator pe altul. Așa că va trebui să înveți să faci un cuprins automat. Wordul îți lasă impresia de ușor, dar cere atenție, vigilență, concentrare și… cunoaștere.
Așadar, ajutorul rapid și calificat care să îți rezolve toate aceste probleme e mai mult decât bine-venit. Tu te poți lăsa absorbit de activitatea de documentare, de conceperea conținutului și de o abordare tematică dintr-o perspectivă originală – ceea ce se așteaptă de la orice lucrare prezentată în mediul academic. Ne găsești aici în orice moment!
Foto credit: pixabay.com
?
Foarte interesant, astfel de sfaturi ne sunt de folos tuturor.
Foarte interesant!